Betekenis VKV

V = Veiligheid
Veiligheid staat voorop. Uiteraard.

Voor onze oprichter Jeroen Maas is elektriciteit meer dan stroom alleen: “Mijn vader was boer en vanuit die boeren nuchterheid denk ik ook wel eens: goed is goed genoeg. En toch. Als ik ergens wegga wil ik gewoon dat het veilig is. Ik ben dus zeker geen pietleut, dat past niet bij mij en dus niet bij VKV Centraal. Maar, er kan ook echt wat mis gaan en dat moeten we niet onderschatten.
Tijdens mijn eerste stage bij een installateur toen ik een jaar of 18 was, liep een monteur brandwonden op nadat hij een losse kabel oppakte. Er zat spanning op zonder dat hij dat wist. Bij de vrijdagborrel werd dat lachend verteld, maar het maakte toch wel indruk op mij.
Ik heb vervolgens in mijn hele carrière als zelfstandig elektricien nooit wat heftigs meegemaakt. Ik geloof dat dat komt omdat ik altijd veilig werk. Of in ieder geval veilig genoeg. Ik weet waar de grens ligt. En dat leer ik aan iedereen die voor VKV werkt.

K = Kwaliteit
Kwaliteit is uiteraard vanzelfsprekend.

Voor ons gaat dit verder dan standaard kwaliteit. Wij gaan voor meesterschap. Iedereen die bij ons werkt vindt het fantastisch om naar mogelijke problemen en onveilige situaties te speuren. We voelen ons soms net Inspector Gadget. Dit gaat om vakmanschap. We zien snel wat niet klopt en wat onveilig kan zijn. Daarin dagen we onszelf steeds weer uit om meesterschap te bereiken in het vak van keurmeester.

V = Vertrouwen
Je moet op ons kunnen vertrouwen.

Natuurlijk gaat dit om de kwaliteit van ons werk. Je moet ervan uit kunnen gaan dat ons rapport volledig is en klopt. Daar kun je op vertrouwen. Ook kun je erop vertrouwen dat wij goed in de gaten houden wanneer bepaalde keuringen voor jou nodig zijn. Dat kun je alleen loslaten wanneer we een samenwerking hebben waarin vertrouwen de basis is. Wij doen ons werk met aandacht. ‘Snel door naar de volgende,’ zul je ons nooit horen zeggen.

Centraal = dat wat onze werkwijze uniek maakt

Het is bijzonder dat je bij ons terecht kunt voor alle periodieke keuringen, op het gebied van elektra. Doordat je niet hoeft samen te werken met verschillende bedrijven, bespaart dat veel tijd en gedoe. Wij zijn één centraal aanspreekpunt.

We monitoren het gehele proces, zodat je weet dat het goed gebeurt. Wij zorgen ervoor dat de herstelwerkzaamheden zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Dat regelen we allemaal. Via een partner van VKV of via jouw eigen installateur. We blijven betrokken totdat elk punt op het keuringsrapport is doorgevoerd.

Tenslotte houden we alle keuringen centraal bij elkaar voor onze opdrachtgevers. Geen losse keuringen waardoor het overzicht mist. Dat overzicht brengen wij centraal.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4