Betekenis VKV

V = Veiligheid
Veiligheid staat voorop. Uiteraard.

Voor onze oprichter Jeroen Maas is elektriciteit meer dan stroom alleen: “Mijn vader was boer en vanuit die boeren nuchterheid denk ik ook wel eens: goed is goed genoeg. En toch. Als ik ergens wegga wil ik gewoon dat het veilig is. Ik ben dus zeker geen pietleut, dat past niet bij mij en dus niet bij VKV Centraal. Maar, er kan ook echt wat mis gaan en dat moeten we niet onderschatten.
Tijdens mijn eerste stage bij een installateur toen ik een jaar of 18 was, liep een monteur brandwonden op nadat hij een losse kabel oppakte. Er zat spanning op zonder dat hij dat wist. Bij de vrijdagborrel werd dat lachend verteld, maar het maakte toch wel indruk op mij.
Ik heb vervolgens in mijn hele carrière als zelfstandig elektricien nooit wat heftigs meegemaakt. Ik geloof dat dat komt omdat ik altijd veilig werk. Of in ieder geval veilig genoeg. Ik weet waar de grens ligt. En dat leer ik aan iedereen die voor VKV werkt.

K = Kwaliteit
Kwaliteit is uiteraard vanzelfsprekend.

Voor ons gaat dit verder dan standaard kwaliteit. Wij gaan voor meesterschap. Iedereen die bij ons werkt vindt het fantastisch om naar mogelijke problemen en onveilige situaties te speuren. We voelen ons soms net Inspector Gadget. Dit gaat om vakmanschap. We zien snel wat niet klopt en wat onveilig kan zijn. Daarin dagen we onszelf steeds weer uit om meesterschap te bereiken in het vak van keurmeester.

V = Vertrouwen
Je moet op ons kunnen vertrouwen.

Natuurlijk gaat dit om de kwaliteit van ons werk. Je moet ervan uit kunnen gaan dat ons rapport volledig is en klopt. Daar kun je op vertrouwen. Ook kun je erop vertrouwen dat wij goed in de gaten houden wanneer bepaalde keuringen voor jou nodig zijn. Dat kun je alleen loslaten wanneer we een samenwerking hebben waarin vertrouwen de basis is. Wij doen ons werk met aandacht. ‘Snel door naar de volgende,’ zul je ons nooit horen zeggen.

Centraal = dat wat onze werkwijze uniek maakt

Het is bijzonder dat je bij ons terecht kunt voor alle periodieke keuringen, op het gebied van elektra. Doordat je niet hoeft samen te werken met verschillende bedrijven, bespaart dat veel tijd en gedoe. Wij zijn één centraal aanspreekpunt.

We monitoren het gehele proces, zodat je weet dat het goed gebeurt. Wij zorgen ervoor dat de herstelwerkzaamheden zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Dat regelen we allemaal. Via een partner van VKV of via jouw eigen installateur. We blijven betrokken totdat elk punt op het keuringsrapport is doorgevoerd.

Tenslotte houden we alle keuringen centraal bij elkaar voor onze opdrachtgevers. Geen losse keuringen waardoor het overzicht mist. Dat overzicht brengen wij centraal.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4