EHBO Koffers

Keuring EHBO koffers 

De EHBO koffers keuren is een van de verplichte keuringen die regelmatig moet gebeuren. We doen dit graag voor je, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt en je er zelf geen omkijken naar hebt. 

Alle EHBO koffers in het pand (op elke afdeling moet er een aanwezig zijn)  dienen goedgekeurd te zijn volgens de NEN-normering. Zo weet je zeker dat de koffer compleet is, mocht ‘ie onverhoopt gebruikt worden. Want dat gebeurt natuurlijk altijd zonder aankondiging.

Wanneer moet je de EHBO koffer laten keuren?
Volgens de Arbowet moet de EHBO koffer ‘regelmatig en voldoende gecontroleerd’ worden. Dit is natuurlijk best vaag en geeft een grijs gebied. Daarom geven we op deze pagina graag wat meer inzicht over de keuring van de EHBO koffer.

Allereerst: wat betekent ‘regelmatig en voldoende’. In de praktijk zien we dat die meestal inhoudt dat de keuring van een EHBO koffer elk half jaar of elk jaar plaatsvindt. Een keuring van de EHBO koffer is uiteraard vaker nodig als ze op jullie werk vaak worden ingezet. Je snapt dat bij werkzaamheden op kantoor de ‘EHBO koffer keuren’ minder vaak op de to do – lijst staat ten opzichte van een bouwbedrijf.

Waar moet je rekening mee houden bij de keuring van EHBO koffers?

Een paar punten waar je wellicht niet meteen aan denkt:

  • Het is niet alleen nodig om een keuring van de EHBO koffer te laten plaatsvinden omdat de spullen die erin zitten op raken. Sommige spullen kunnen ook over de houdbaarheidsdatum raken, zoals steriele gaasjes en ontsmettingsmiddelen.  Het is dus ook belangrijk om dat in de gaten te houden. 
  • Voor verschillende branches bestaan er verschillende soorten EHBO-koffers, op basis van specifieke behoefte. Ook de EHBO koffer keuring is dan dus anders.
  • Of de inhoud van een EHBO koffer nog voldoet aan de eisen is onder andere afhankelijk van de frequentie van gebruik.
  • Bij de keuring van de EHBO koffer kijken we ook naar de toegankelijkheid van de koffer: binnen 30 seconden moet de verbandtrommel namelijk beschikbaar kunnen zijn. 

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Op het moment dat het nodig is, is het heel fijn dat de EHBO koffers goed gevuld zijn, zodat de BHV’ers hun werk kunnen doen. Omdat het controleren van de EHBO koffers niet tot de dagelijkse – of wekelijkse – werkzaamheden behoort, kan het snel worden vergeten. Daarom nemen we het graag uit handen. Jullie richten je op jullie werk. En wij keuren!


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4