Over Ons

VKV doorbreekt de huidige norm op het gebied van periodieke keuringen

VKV Centraal is in 2022 opgericht door Jeroen Maas, ontstaan vanuit zijn jarenlange ervaring als elektricien binnen zijn eigen installatiebedrijf Maas Elektro. Jeroen zag dat de houding van mensen als het gaat om elektrische keuringen anders kan. Het kan veiliger, efficiënter en makkelijker met veel meer betrokkenheid. Vanuit twee kanten.

Vanuit de klant. Veiligheid is belangrijk. Punt. Daar neem je geen risico’s mee. Toch gebeurt dat elke dag. Door de waan van de dag blijven er herstelwerkzaamheden liggen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Wij begrijpen dat dat gebeurt, want iedereen is druk met zijn eigen werkzaamheden. Toch kan dat anders, vinden wij.

Vanuit de keurmeesters. “Ik ga er niet achteraan lopen bellen,” is een zin die Jeroen vaak hoorde van keurmeesters. De houding ‘dat is niet mijn pakkie an’, is de norm. Ook begrijpelijk, want dat is in principe ook niet het werk van een keurmeester. Toch kan het anders, vinden wij.

Jeroen: “Vaak worden rapporten gemaakt, afgegeven bij de opdrachtgever en vervolgens wordt er niet meer naar omgekeken. Totdat er wat gebeurt. En dan is het vingerwijzen en verantwoordelijkheid afschuiven. In mijn werk als elektricien maakte ik het mee dat bepaalde herstelwerkzaamheden er al 1,5 jaar lagen voordat ze mij inschakelden. Dat is onveilig en ook zonde van de investering in zo’n rapport. Het is alsof je lampen koopt, maar ze nooit ophangt. Je gaat een proces in en halverwege stop je. Ik zie dat gebeuren en het klopt niet. Je begint ergens aan en je werkt het af. Klaar.”  Jeroen Maas, oprichter VKV Centraal

Wij lossen dit op door onze unieke werkwijze:
– We keuren én werken af
– We zijn één aanspreekpunt
– We werken met abonnementsvorm

VKV doorbreekt hiermee de huidige norm. Compleet.

Nieuwsgierig naar onze naam? Lees hier de betekenis van VKV!

 

 


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4