Over Ons

VKV doorbreekt de huidige norm op het gebied van periodieke keuringen

VKV Centraal is in 2022 opgericht door Jeroen Maas, ontstaan vanuit zijn jarenlange ervaring als elektricien binnen zijn eigen installatiebedrijf Maas Elektro. Jeroen zag dat de houding van mensen als het gaat om elektrische keuringen anders kan. Het kan veiliger, efficiënter en makkelijker met veel meer betrokkenheid. Vanuit twee kanten.

Vanuit de klant. Veiligheid is belangrijk. Punt. Daar neem je geen risico’s mee. Toch gebeurt dat elke dag. Door de waan van de dag blijven er herstelwerkzaamheden liggen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Wij begrijpen dat dat gebeurt, want iedereen is druk met zijn eigen werkzaamheden. Toch kan dat anders, vinden wij.

Vanuit de keurmeesters. “Ik ga er niet achteraan lopen bellen,” is een zin die Jeroen vaak hoorde van keurmeesters. De houding ‘dat is niet mijn pakkie an’, is de norm. Ook begrijpelijk, want dat is in principe ook niet het werk van een keurmeester. Toch kan het anders, vinden wij.

Jeroen: “Vaak worden rapporten gemaakt, afgegeven bij de opdrachtgever en vervolgens wordt er niet meer naar omgekeken. Totdat er wat gebeurt. En dan is het vingerwijzen en verantwoordelijkheid afschuiven. In mijn werk als elektricien maakte ik het mee dat bepaalde herstelwerkzaamheden er al 1,5 jaar lagen voordat ze mij inschakelden. Dat is onveilig en ook zonde van de investering in zo’n rapport. Het is alsof je lampen koopt, maar ze nooit ophangt. Je gaat een proces in en halverwege stop je. Ik zie dat gebeuren en het klopt niet. Je begint ergens aan en je werkt het af. Klaar.”  Jeroen Maas, oprichter VKV Centraal

Wij lossen dit op door onze unieke werkwijze:
– We keuren én werken af
– We zijn één aanspreekpunt
– We werken met abonnementsvorm

VKV doorbreekt hiermee de huidige norm. Compleet.

Nieuwsgierig naar onze naam? Lees hier de betekenis van VKV!

 

 


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4