Netanalyse (Power Quality)

Voorkom ongeoorloofde stilstand met een netanalyse
Als een kraan begint te druppen, werkt de kraan nog en kun je doorwerken. Ondertussen weet je: daar moeten we binnenkort wat aan doen. Bij elektra werkt het niet zo. Elektra lekt weg zonder dat je het door hebt.

Als het dan mis gaat, gaat het ook goed mis. Dan is in één klap duidelijk hoe afhankelijk je bedrijf is van elektriciteit. Voorkom dat een hele verdieping plotseling zonder stroom zit of dat installaties uitvallen en het bedrijf stil ligt door op tijd een netanalyse te laten uitvoeren.
Tijdens een netanalyse speuren we naar risico’s op stroomstoring of mogelijke stroomuitval. Hiervoor zetten we meerdere meetinstrumenten in die gedurende langere tijd energieverschillen registreren en analyseren. We zijn erin getraind om op basis van deze gegevens te analyseren en adviseren of de betreffende installatie nog voldoet of dat deze aangepast of uitgebreid kan worden.
Een netanalyse is dus vooral interessant en waardevol voor bedrijven die zich niet kunnen permitteren dat bepaalde installaties stil komen te liggen. Door een goede netanalyse speuren we preventief naar risico’s en zorgen we ervoor dat grote problemen worden voorkomen.

Keuren én afwerken
In de wereld van elektra keuringen is het gebruikelijk dat de keurmeester aangeeft wat er anders moet en het verder aan de klant overlaat of en wanneer dat uitgevoerd wordt. Het gevolg: de herstelwerkzaamheden worden vaak vergeten en klant is veel langer ongekeurd dan nodig is. Dat kan gevaarlijke (en dure) situaties opleveren. Wij keuren én zorgen dat het afgewerkt wordt. Een stuk veiliger.

Abonnementen
Onze abonnementen zijn ook uitermate geschikt voor een periodieke netanalyse. Het zorgt ervoor dat wij in de gaten houden wanneer het weer tijd is voor een netanalyse en jullie je daar niet mee bezig hoeven te houden. Ondertussen weten wij exact wanneer het tijd is voor een volgende netanalyse en nemen we op tijd contact op om naar de planning te kijken. 

Benieuwd hoe dit voor jouw bedrijf werkt? Maak hier een vrijblijvende afspraak.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4