Netanalyse (Power Quality)

Voorkom ongeoorloofde stilstand met een netanalyse
Als een kraan begint te druppen, werkt de kraan nog en kun je doorwerken. Ondertussen weet je: daar moeten we binnenkort wat aan doen. Bij elektra werkt het niet zo. Elektra lekt weg zonder dat je het door hebt.

Als het dan mis gaat, gaat het ook goed mis. Dan is in één klap duidelijk hoe afhankelijk je bedrijf is van elektriciteit. Voorkom dat een hele verdieping plotseling zonder stroom zit of dat installaties uitvallen en het bedrijf stil ligt door op tijd een netanalyse te laten uitvoeren.
Tijdens een netanalyse speuren we naar risico’s op stroomstoring of mogelijke stroomuitval. Hiervoor zetten we meerdere meetinstrumenten in die gedurende langere tijd energieverschillen registreren en analyseren. We zijn erin getraind om op basis van deze gegevens te analyseren en adviseren of de betreffende installatie nog voldoet of dat deze aangepast of uitgebreid kan worden.
Een netanalyse is dus vooral interessant en waardevol voor bedrijven die zich niet kunnen permitteren dat bepaalde installaties stil komen te liggen. Door een goede netanalyse speuren we preventief naar risico’s en zorgen we ervoor dat grote problemen worden voorkomen.

Keuren én afwerken
In de wereld van elektra keuringen is het gebruikelijk dat de keurmeester aangeeft wat er anders moet en het verder aan de klant overlaat of en wanneer dat uitgevoerd wordt. Het gevolg: de herstelwerkzaamheden worden vaak vergeten en klant is veel langer ongekeurd dan nodig is. Dat kan gevaarlijke (en dure) situaties opleveren. Wij keuren én zorgen dat het afgewerkt wordt. Een stuk veiliger.

Abonnementen
Onze abonnementen zijn ook uitermate geschikt voor een periodieke netanalyse. Het zorgt ervoor dat wij in de gaten houden wanneer het weer tijd is voor een netanalyse en jullie je daar niet mee bezig hoeven te houden. Ondertussen weten wij exact wanneer het tijd is voor een volgende netanalyse en nemen we op tijd contact op om naar de planning te kijken. 

Benieuwd hoe dit voor jouw bedrijf werkt? Maak hier een vrijblijvende afspraak.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4