Brandblussers

Elk bedrijf is verplicht om brandblussers te hebben. Daar hoort vervolgens ook de keuring van de brandblussers bij. Kleine blusmiddelen, zoals brandblussers en brandslanghaspels, vallen onder de REOB, de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Is het weer tijd om jullie brandblussers te keuren? Wij doen dit graag voor je.

Wanneer is het weer tijd om jullie brandblussers te keuren en onderhouden?

  • Naast de regels rondom de keuring van brandblussers geldt dat jaarlijks onderhoud verplicht is door een deskundig persoon (ODB opgeleid)
  • Alle draagbare en verrijdbare blustoestellen moeten minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd.
  • Schuimblussers moeten iedere 5 jaar vervangen worden
  • Iedere 10 jaar is er een revisie nodig
  • Na vijftien jaar vindt het uitgebreide onderhoud opnieuw plaats
  • Na 20 jaar moet de hele brandblusser vervangen worden (inclusief montageset)

De productiedatum staat altijd vermeld op de blusser, dus het is snel en makkelijk om te zien of die van jullie aan vervanging toe is of niet. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat ze gebruiksklaar zijn op het moment dat het echt nodig is. Door regelmatig de brandblussers te laten keuren, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Waarom periodiek brandblussers keuren?
Allereerst uiteraard voor de veiligheid. Dat staat voorop. Daarnaast is het ook verplicht volgens het Bouwbesluit. Tenslotte  stellen de meeste verzekeringen het ook verplicht om regelmatig brandblussers te laten keuren.

De keuring van brandblussers behoort tot de NEN 2559 onderhoudsnorm. Dit is een strikte procedure die wij nauwkeurig volgen. Een brandblusser controle dient overigens altijd door een erkend REOB Onderhoudsbedrijf uitgevoerd te worden.

Wij keuren jullie brandblussers graag
Zoals wij altijd zeggen: jullie hebben jullie werk en wij keuren. Dat geldt dus ook voor brandblussers keuren. Veiligheid is onze grootste kernwaarde. Dus we doen dit graag voor jullie. Onze abonnementsvorm is overigens erg geschikt voor de keuring van brandblussers, omdat het periodiek moet gebeuren. Wij houden dit exact voor jullie bij en plannen een afspraak in zodra de brandblusser controle weer nodig is. Zo kunnen jullie je dus met jullie werk bezig houden en… wij keuren.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4