Scope 8 / NEN 3140 (installaties)

Zodra de term (scios) scope 8 of NEN 3140 valt, weet je: het is weer tijd om te keuren. De meeste mensen worden daar niet zo blij van: wij wel. Toch snappen we dat je als ondernemer geen zin hebt in het gedoe rondom zo’n scope 8 / NEN 3140. Daarom nemen we je dat graag uit handen.

Wil je een zorgeloze SCIOS Scope 8 keuring laten uitvoeren? Wij horen graag van je.

Waarom is Scope 8 / NEN 3140 belangrijk voor jou?

Dit heeft alles te maken met het hebben van een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties. Of zoals wij het graag zeggen: dit gaat om goed werkgeverschap. De veiligheid van je medewerkers is waarschijnlijk ook voor jouw bedrijf belangrijk. En werken met elektrische installatie en elektrische arbeidsmiddelen brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Die risico’s wil je zo klein mogelijk houden en je medewerkers wil je beschermen.

Los van je eigen morele kompas is een scope 8 inspectie verplicht volgens de Arbowet.

Waarom VKV Centraal jouw scope 8 / NEN 3140 keuring laten uitvoeren?

Om de veiligheid te kunnen waarborgen laat je een (periodieke) (SCIOS) Scope 8 / NEN 3140 keuring uitvoeren. Door een gecertificeerd bedrijf uiteraard, wat ons betreft. Hiermee laat je op de best mogelijke manier zien dat je je wettelijke zorgplicht nakomt. Met het keuringsrapport van Scope 8 / NEN 3140 kun je aantonen dat de elektrische installaties op de juiste manier gecontroleerd zijn. Een keuring door een gecertificeerd bedrijf geeft extra zekerheid en vertrouwen.

Borging kwaliteit

Een door het SCIOS gecertificeerde Scope 8 keuring voldoet volledig aan de NEN 3140 norm en houdt onder andere het volgende in:

  • Metingen van de elektrische installatie
  • Beproeving van de veiligheidsfuncties van de elektrische installatie
  • Visuele controle
  • Compleet rapport met alle bevindingen over de staat van de elektrische installaties.

Optioneel:

  • Thermografisch onderzoek
  • Andere specifieke bedrijfsgerelateerde eisen / wensen

De SCIOS scope 8 / NEN 3140 keuring is een van de keuringen die wij met grote regelmaat uitvoeren. Hierdoor zijn we erin getraind om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor het bedrijf. We maken – in samenspraak – een goede planning zodat de impact voor de bedrijfsvoering zo laag mogelijk is en de veiligheid van de werkomgeving zo groot mogelijk.

Onze methode – de VKV Cyclus© – is hier volledig op ingericht.

Ook werken we met abonnementen, zodat wij in de gaten houden wanneer bepaalde keuringen weer aan de beurt zijn.

Wil je een zorgeloze SCIOS Scope 8 keuring laten uitvoeren? Wij horen graag van je.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het is niet zo gek dat je het verschil tussen NEN 1010 en 3140 keuring wil weten. Niet alleen leken vragen zich dit weleens af. Wij merken dat soms ook professionals het verschil niet goed kunnen verwoorden, omdat beide keuringen hetzelfde lijken. Maar dat zijn ze niet. Het verschil tussen NEN 1010 en 3140 is heel eenvoudig uit te leggen. Wij helpen je graag verder om voor eens en altijd achter het verschil tussen NEN 1010 en 3140 keuring te komen.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4