VKV Keuring Cyclus©

Wanneer we voor je aan de slag gaan, eenmalig of in abonnementsvorm, werken we volgens de VKV Keuring Cyclus©. Dit is een unieke methode die ervoor zorgt dat we hoge veiligheid en kwaliteit kunnen waarborgen.

Waarom deze VKV Keuring Cyclus©?

Keuren én afwerken
In de wereld van elektra keuringen is het gebruikelijk dat de keurmeester aangeeft wat er anders moet en het verder aan de klant overlaat of en wanneer dat uitgevoerd wordt. Het gevolg: de herstelwerkzaamheden worden vaak vergeten en klant is veel langer ongekeurd dan nodig is. Dat kan gevaarlijke (en dure) situaties opleveren. Wij keuren én zorgen dat het afgewerkt wordt. Een stuk veiliger.

Eén aanspreekpunt
Veel bedrijven hebben verschillende keuringsrapporten nodig. Dat betekent dat er meerdere mensen nodig zijn, wat voor vertraging kan zorgen. Maar ook bij één keuringsrapport zijn meerdere partijen betrokken, zoals de keuringsmeester, installateur en eventueel een verzekeringsagent. Hierdoor kan het overzicht snel verloren raken. Verschillende afspraken inplannen duurt nu eenmaal langer en er is meer kans op fouten. Wij verzorgen alle periodieke elektrische keuringen én monitoren alle onderlinge communicatie. Dit maakt het hele proces veel efficiënter.

FASE 1: VOORWERK

 • Opstellen inspectieplan
 • Keuring volgens het inspectieplan.
Abonnement bij VKV Centraal? Drie maanden voor de vervaldatum plannen we een afspraak in voor de keuring.
Geen abonnement? Dan komen we eerst langs voor een inventarisatie en maken we een offerte op maat, inclusief inspectieplan)
 • Rapport klaar, binnen 10 werkdagen

FASE 2: KRACHTEN BUNDELEN

 • Opvragen offerte voor herstelwerkzaamheden (door VKV),
via VKV partners of huisinstallateur
 • Monitoring op tijdige opdrachtverstrekking (door opdrachtgever)
 • Samen met installateur zorgen voor tijdige inplanning

FASE 3: VERWERKEN

 • Verwerken documentatie herstelwerkzaamheden
 • Indien nodig een herinspectie
 • Herstelverklaring en keuringsrapport afgerond
  indien de verzekeringsmaatschappij de eisende partij is, zorgen wij ervoor dat de keuring als geheel zonder constateringen wordt afgemeld bij de stichting SCIOS. Hier controleren verzekeringsmaatschappijen wat de status van de periodieke keuring is.

Benieuwd hoe dit voor jouw bedrijf werkt? Maak hier een vrijblijvende afspraak.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4