VKV Keuring Cyclus©

Wanneer we voor je aan de slag gaan, eenmalig of in abonnementsvorm, werken we volgens de VKV Keuring Cyclus©. Dit is een unieke methode die ervoor zorgt dat we hoge veiligheid en kwaliteit kunnen waarborgen.

Waarom deze VKV Keuring Cyclus©?

Keuren én afwerken
In de wereld van elektra keuringen is het gebruikelijk dat de keurmeester aangeeft wat er anders moet en het verder aan de klant overlaat of en wanneer dat uitgevoerd wordt. Het gevolg: de herstelwerkzaamheden worden vaak vergeten en klant is veel langer ongekeurd dan nodig is. Dat kan gevaarlijke (en dure) situaties opleveren. Wij keuren én zorgen dat het afgewerkt wordt. Een stuk veiliger.

Eén aanspreekpunt
Veel bedrijven hebben verschillende keuringsrapporten nodig. Dat betekent dat er meerdere mensen nodig zijn, wat voor vertraging kan zorgen. Maar ook bij één keuringsrapport zijn meerdere partijen betrokken, zoals de keuringsmeester, installateur en eventueel een verzekeringsagent. Hierdoor kan het overzicht snel verloren raken. Verschillende afspraken inplannen duurt nu eenmaal langer en er is meer kans op fouten. Wij verzorgen alle periodieke elektrische keuringen én monitoren alle onderlinge communicatie. Dit maakt het hele proces veel efficiënter.

FASE 1: VOORWERK

 • Opstellen inspectieplan
 • Keuring volgens het inspectieplan.
Abonnement bij VKV Centraal? Drie maanden voor de vervaldatum plannen we een afspraak in voor de keuring.
Geen abonnement? Dan komen we eerst langs voor een inventarisatie en maken we een offerte op maat, inclusief inspectieplan)
 • Rapport klaar, binnen 10 werkdagen

FASE 2: KRACHTEN BUNDELEN

 • Opvragen offerte voor herstelwerkzaamheden (door VKV),
via VKV partners of huisinstallateur
 • Monitoring op tijdige opdrachtverstrekking (door opdrachtgever)
 • Samen met installateur zorgen voor tijdige inplanning

FASE 3: VERWERKEN

 • Verwerken documentatie herstelwerkzaamheden
 • Indien nodig een herinspectie
 • Herstelverklaring en keuringsrapport afgerond
  indien de verzekeringsmaatschappij de eisende partij is, zorgen wij ervoor dat de keuring als geheel zonder constateringen wordt afgemeld bij de stichting SCIOS. Hier controleren verzekeringsmaatschappijen wat de status van de periodieke keuring is.

Benieuwd hoe dit voor jouw bedrijf werkt? Maak hier een vrijblijvende afspraak.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4