Waarom VKV?

Veilige werkplek
Veiligheid vind je waarschijnlijk belangrijk. Je wil je bedrijf gewoon goed voor elkaar hebben en goed voor je mensen zorgen. Voorkomen is beter dan genezen, we weten het allemaal.

Goed verzekerd
Een ongeval kan altijd gebeuren; dan wil je geen schadeclaim ontvangen. Of stel je voor dat er brand uitbreekt en je ontvangt geen uitkering. Dat voorkom je door de juiste keuring.

Voorkom uitval van personeel
Een ongeval is in de eerste plaats erg jammer voor de betrokken persoon. Daarna komt het besef dat er een personeelslid uitvalt. Dat kost altijd meer tijd en geld dan je van tevoren kunt inschatten.

Voorkom ongeoorloofde stilstand
Als een kraan begint te druppen, werkt de kraan nog en kun je doorwerken. Ondertussen weet je: daar moeten we binnenkort wat aan doen. Bij elektra werkt het niet zo. Het lekt weg zonder dat je het door hebt. Als het dan mis gaat, gaat het ook goed mis. Voorkom dat een hele verdieping plotseling zonder stroom zit of dat installaties uitvallen en het bedrijf stil ligt.

Daarom VKV!

Keuren én afwerken
In de wereld van elektra keuringen is het gebruikelijk dat de keurmeester aangeeft wat er anders moet en het verder aan de klant overlaat of en wanneer dat uitgevoerd wordt. Het gevolg: de herstelwerkzaamheden worden vaak vergeten en klant is veel langer ongekeurd dan nodig is. Dat kan gevaarlijke (en dure) situaties opleveren. Wij keuren én zorgen dat het afgewerkt wordt. Een stuk veiliger.

Eén aanspreekpunt
Veel bedrijven hebben verschillende keuringsrapporten nodig. Dat betekent dat er meerdere partijen nodig zijn om de verschillende keuringen uit te voeren. Dit kan voor vertraging zorgen. Maar ook bij één keuringsrapport zijn meerdere partijen betrokken, zoals de keuringsmeester, installateur en eventueel een verzekeringsagent. Hierdoor kan het overzicht snel verloren raken. Verschillende afspraken inplannen duurt nu eenmaal langer en er is meer kans op fouten. Wij verzorgen alle periodieke elektrische keuringen én monitoren alle onderlinge communicatie. Dit maakt het hele proces veel efficiënter.

Abonnementen
Doordat we met abonnementen werken, kunnen we exact zien wanneer welk bedrijf weer keuringen nodig heeft. Ze hoeven dit zelf niet in de gaten te houden: dat doen wij. Dit levert een hoop rust op, omdat opdrachtgevers weten dat hun keuringen altijd up-to-date zijn. Lekker makkelijk.

 


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4