Waarom VKV?

Veilige werkplek
Veiligheid vind je waarschijnlijk belangrijk. Je wil je bedrijf gewoon goed voor elkaar hebben en goed voor je mensen zorgen. Voorkomen is beter dan genezen, we weten het allemaal.

Goed verzekerd
Een ongeval kan altijd gebeuren; dan wil je geen schadeclaim ontvangen. Of stel je voor dat er brand uitbreekt en je ontvangt geen uitkering. Dat voorkom je door de juiste keuring.

Voorkom uitval van personeel
Een ongeval is in de eerste plaats erg jammer voor de betrokken persoon. Daarna komt het besef dat er een personeelslid uitvalt. Dat kost altijd meer tijd en geld dan je van tevoren kunt inschatten.

Voorkom ongeoorloofde stilstand
Als een kraan begint te druppen, werkt de kraan nog en kun je doorwerken. Ondertussen weet je: daar moeten we binnenkort wat aan doen. Bij elektra werkt het niet zo. Het lekt weg zonder dat je het door hebt. Als het dan mis gaat, gaat het ook goed mis. Voorkom dat een hele verdieping plotseling zonder stroom zit of dat installaties uitvallen en het bedrijf stil ligt.

Daarom VKV!

Keuren én afwerken
In de wereld van elektra keuringen is het gebruikelijk dat de keurmeester aangeeft wat er anders moet en het verder aan de klant overlaat of en wanneer dat uitgevoerd wordt. Het gevolg: de herstelwerkzaamheden worden vaak vergeten en klant is veel langer ongekeurd dan nodig is. Dat kan gevaarlijke (en dure) situaties opleveren. Wij keuren én zorgen dat het afgewerkt wordt. Een stuk veiliger.

Eén aanspreekpunt
Veel bedrijven hebben verschillende keuringsrapporten nodig. Dat betekent dat er meerdere partijen nodig zijn om de verschillende keuringen uit te voeren. Dit kan voor vertraging zorgen. Maar ook bij één keuringsrapport zijn meerdere partijen betrokken, zoals de keuringsmeester, installateur en eventueel een verzekeringsagent. Hierdoor kan het overzicht snel verloren raken. Verschillende afspraken inplannen duurt nu eenmaal langer en er is meer kans op fouten. Wij verzorgen alle periodieke elektrische keuringen én monitoren alle onderlinge communicatie. Dit maakt het hele proces veel efficiënter.

Abonnementen
Doordat we met abonnementen werken, kunnen we exact zien wanneer welk bedrijf weer keuringen nodig heeft. Ze hoeven dit zelf niet in de gaten te houden: dat doen wij. Dit levert een hoop rust op, omdat opdrachtgevers weten dat hun keuringen altijd up-to-date zijn. Lekker makkelijk.

 


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4