Klimmaterialen

Daar staan je medewerkers dan: op grote hoogte. Een prachtige plek. Die natuurlijk ook veilig moet zijn. Trappen, ladders, (rol)steigers: het zijn allemaal klimmaterialen waarvan je wilt dat ze veilig zijn om te gebruiken. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het keuren van klimmaterialen doen wij volgens de NEN 2484. En dit gaat dus onder andere om:

– trap keuren
– ladder keuren
– (rol)steiger keuren

Waar letten we op tijdens het keuren van klimmaterialen, zoals trap keuren?
Tijdens de keuring letten we op vervormingen aan het materieel, slijtage, borging, scharnieren, ladderschoenen en de algehele conditie. Je medewerkers gebruiken deze spullen nu eenmaal vaak, dus is het niet meer dan logisch dat ze ook slijten.

Nergens staat overigens specifiek vermeld dat je verplicht bent tot de trap keuren of ladder keuren, maar je bent wél verplicht om te zorgen voor veilig gereedschap. En daar horen klimmaterialen dus ook bij. Je bent als werkgever verplicht om je medewerkers te laten werken met materiaal dat goedgekeurd is voor professioneel gebruik en voldoet aan de wet- en regelgeving. Het gaat hierbij om een periodieke keuring; voor de meeste klimmaterialen is dat een keer per jaar.

Combineren met andere keuringen

Het punt bij zo’n trap keuren, ladder keuren, rolsteiger keuren: het zijn relatief kleine keuringen, waardoor het al snel kan voelen als tijd- en geldverspilling. Daarom is het fijn dat je bij VKV Centraal meerdere keuringen tegelijk kunt laten uitvoeren.

Wij verzorgen ook alle periodieke elektrische keuringen wat het hele proces veel efficiënter maakt. Daarnaast lossen we kleine herstelwerkzaamheden meteen op, indien mogelijk. (In plaats van alleen een keuringsrapport achter te laten.) Zijn er grotere herstelwerkzaamheden nodig? Dan zorgen wij er ook voor dat die zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Door onszelf of we verzorgen de contacten met de uitvoerende partij. Doordat jullie één aanspreek houden, gaat het werk heel efficiënt.

Bij een keuring die regelmatig nodig is, zoals trap keuren, ladder keuren, waar we het hier over hebben, is onze unieke abonnementsdienst ook heel geschikt. Wij houden in de gaten wanneer jullie klimmaterialen weer toe zijn aan een keuring en nemen op tijd contact op om de keuring in te plannen. Zo kunnen jullie je focussen op je eigen werkzaamheden. En wij keuren.

 


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Een vaste machine keuren: wel of niet? Absoluut. Een vaste machine behoort tot de arbeidsmiddelen en die dienen gekeurd te zijn. Het gaat hier namelijk ook om complexe machines van grote omgang. Zo’n complexe machine keuren wij volgens de NEN 3140 vaste installatie norm.

Lees meer

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 zit dus in de focus tijdens de keuring: ligt de focus op brandveiligheid of op veiligheid voor de medewerkers. Dat heeft natuurlijk wel overlap.

Lees meer

Het korte antwoord: ja, als je personeel hebt die met de elektrische installatie werken. De SCIOS scope 8 keuring verwijst namelijk naar de NEN3140 en die is opgenomen in de arbowet.

Heb je geen personeel? Dan is de SCIOS scope 8 niet verplicht, omdat je niet hoeft te voldoen aan de Arbowet. Let op: de Arbowet geldt ook voor verenigingen en stichtingen als daar arbeid wordt verricht.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4