Kan ik ook één valharnas laten keuren?

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Jaarlijkse keuringsdag voor valharnas keuring

Voor de keuring van één valharnas – en andere kleine keuringen – hebben we een perfecte oplossing bedacht: onze jaarlijkse ‘Wij Keuren Keurig Met Kerst’-dag. In 2023 deden we dit voor het eerst en we kijken enorm naar uit naar de volgende inloop sessie.

We zorgen er onder andereo.a. voor dat we  tussen o.a. tijdenKerst en Oud&Nieuw klaar staan op een vaste locatie om iedereen te helpen die een kleine keuring nodig heeft. Jij komt dus naar ons toe. Tijdens het wachten hoef je je niet te vervelen: je spreekt met andere ondernemers uit de branche, doet meteen inspiratie op, leert vakgenoten kennen en ondertussen zorgen wij ervoor dat we de keuring ter plekke uitvoeren. In dit geval gaat het dan dus om het keuren van een valharnas. 

Maar, het gaat deze dag dus niet alleen om keuren van je valharnas. We combineren het nuttige met het aangename. Het is gezellig terwijl je wacht, inclusief hete chocomelk. Mét slagroom als je wilt.

Hoeveel materieel mag er mee?

Maximaal 15 stuks mag je meenemen, zodat het niet te lang duurt per opdracht en we je snel kunnen helpen. Naast het keuren van je valharnas, mag je dus ook ander materieel meenemen voor deze ‘Wij Keuren Keurig Met Kerst-dag.

Waarom op deze manier?
Hoewel we ons er erg bewust van zijn dat materiaal laten keuren niet op het nr. 1 lijstje staan van ‘leuke dingen om te doen tijdens het werk’, vinden wij keuren juist erg leuk. We hebben er niet voor niets ons beroep van gemaakt.

Uit dit plezier voor ons vak, rollen daarom ook vanzelf de leukste ideeën. Werk mag ook leuk zijn, toch? Dit was een van deze ideeën! Het lijkt ons erg leuk om op deze manier nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijk nuttig werk af te leveren. Een win/win situatie voor ons allemaal.

Dit past bij VKV Centraal. We staan voor je klaar. Maar wel graag met een lach!


Andere vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Terug naar alle vragen

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer

De NEN-EN 1004 keuring is specifiek in het leven geroepen voor het keuren van rolsteigers vanaf een werkvloerhoogte van 2,5 meter. In een rolsteiger zijn veel lichte constructieonderdelen verwerkt waardoor er snel gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. We kunnen ons allemaal voorstellen hoe desastreus de gevolgen kunnen zijn als een rolsteiger omvalt of als er iemand afvalt. Een keuring specifiek voor rolsteigers is dus geen overbodige luxe wat ons betreft.

Lees meer
Terug naar alle vragen