Wat zijn de kosten van een brandblusser keuren?

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Kosten brandblusser keuren laag houden

Om de kosten voor het keuren van één brandblusser zo laag mogelijk te houden voor je, hebben we daar een oplossing voor bedacht. onder andere Onze ‘Wij Keuren Keurig Met Kerst’-dag. Een speciale keuringsdag op één vaste locatie waar je zelf naartoe komt met die ene brandblusser. Omdat jij naar ons komt, scheelt dat weer tijd. En dus geld. Je mag ook meteen ander klein materiaal meenemen, tussen de 1 een 15 stuks.

Heb je meer stuks, dan is het voor jullie rendabeler om ons naar jullie te laten komen. Doen we ook graag! In de meeste gevallen dient deze keuring elk jaar plaats te vinden. 

Brandblusser keuren incl welke kosten

Waarschijnlijk onnodig om te vermelden, maar we krijgen de vraag wel eens: ja, het vernieuwen van de keuringssticker hoort bij de kosten van de brandblusser keuren. Dat zit bij de prijs inbegrepen. Reparaties zijn niet bij de prijs inbegrepen. Hiervoor vragen we indien nodig een offerte op bij gespecialiseerde vakmannen. Jullie kunnen dan zelf (met deze professionals)  zorgdragen voor het herstel of wij pakken het voor jullie op. Daarin gaan we verder dan andere keurmeesters: wij keuren niet alleen, wij zorgen ook graag voor de afwerking.

Keuren door gecertificeerde partij

Uiteraard gaat het niet alleen om de kosten van een brandblusser keuren. Houd er ook rekening mee dat het keuren van een brandblusser alleen gedaan mag worden door een gecertificeerd bedrijf. Uiteraard hebben we bij VKV Centraal deze certificering, en houden we ons tijdens de keuring aan de NEN 2559.

Oké. Terug naar de kosten van de brandblusser keuren. Even een korte samenvatting:
– De kosten van de brandblusser keuring hangt af van het aantal brandblussers
– Voor maximaal 15 stuks is het kostenefficiënter om naar ons te komen tijdens de jaarlijkse ‘Wij Keuren Keurig Met Kerst’-dag of andere inloopdag.
– Wij geven hier op de site geen kosten aan, omdat het per situatie anders is. Wij helpen je graag persoonlijk!


Wij keuren graag jullie brandblussers. Of het nu bij ons op locatie is tijdens de jaarlijkse ‘Wij Keuren Keurig Met Kerst’-dag of op jullie locatie. Met veel plezier zorgen we voor jullie veiligheid. Dat staat altijd voorop bij VKV Centraal.


Andere vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Terug naar alle vragen

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer

De NEN-EN 1004 keuring is specifiek in het leven geroepen voor het keuren van rolsteigers vanaf een werkvloerhoogte van 2,5 meter. In een rolsteiger zijn veel lichte constructieonderdelen verwerkt waardoor er snel gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. We kunnen ons allemaal voorstellen hoe desastreus de gevolgen kunnen zijn als een rolsteiger omvalt of als er iemand afvalt. Een keuring specifiek voor rolsteigers is dus geen overbodige luxe wat ons betreft.

Lees meer
Terug naar alle vragen