Veel dakpannen zijn tegenwoordig niet meer zichtbaar, want er liggen zonnepanelen bovenop. Het is eerder een uitzondering om géén zonnepanelen te hebben dan wél. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen actief bezig zijn met duurzaamheid. De meeste mensen vragen – heel terecht – natuurlijk ook af wat de opbrengst is van de zonnepanelen die op het dak liggen. Wij houden met hele andere dingen bezig als we al die zonnepanelen zien liggen: veiligheid.
Een Scios Scope 12 keuring gaat dus over de veiligheid van de geïnstalleerde zonnepanelen en niet over de prestaties. Wij keuren de technische installatie van de zonnepanelen. We hebben het al gehad over het brandgevaar, maar denk bijvoorbeeld ook aan lekkages die kunnen ontstaan door verkeerd installatiewerk. Dat wil iedereen voorkomen.
Op deze vragen – en meer – richten wij ons tijdens een Scope 12 keuring. Steeds meer verzekeraars stellen deze keuring overigens verplicht, vooral bij gebouwen waar meer dan 50 zonnepanelen liggen. En da’s ook niet zo gek: zonnepanelen worden niet altijd correct geïnstalleerd. Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland iedereen installateur van zonnepanelen kan worden? Een technische achtergrond is zelfs niet eens verplicht.
Wij gaan er graag vanuit dat elke installateur weet waar ‘ie mee bezig is. Toch is het goed om te realiseren dat een Scope 12 keuring geen overbodige luxe is. Wij vinden sowieso: veiligheid voorop.
Wij gaan daarom graag samenwerkingen aan met installateurs. Zij installeren. Wij keuren. Dit geeft een hoop zekerheid, voor de installateur, maar ook voor zijn klanten. Natuurlijk is het ook mogelijk om als particulier een Scope 12 keuring te laten uitvoeren.
Is voor jou veiligheid en zekerheid ook belangrijk? We komen graag met je in contact voor het uitvoeren van een Scope 12 inspectie. Deze voeren wij uit in samenwerking met gecertificeerde partners.
De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!
Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.
Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.
De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.
Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)