Wat zijn de kosten van een scope 10 keuring?

Voor de bedrijfsverzekering is het vaak verplicht om elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur periodiek te laten keuren. Waarom? Heel simpel: een elektrisch mankement is vaak de oorzaak van een brand. En dat kan natuurlijk ernstige gevolgen hebben, voor medewerkers en het bedrijf. En wat te denken van imagoschade?

Dus dan komt er altijd wel een keer de vraag: wat zijn de scope 10 keuring kosten. Tja… wat kost een auto? Daar is ook geen eenduidig antwoord op te geven. Maar natuurlijk snappen we deze vraag maar al te goed.

Wat we ook zien: het is even googelen naar scope 10 keuring kosten en je ziet meteen allerlei indicatie prijzen. Wij doen daar niet aan mee. We merken dat deze kosten vaak de minimale kosten zijn en achteraf komt er nog van alles bij. Dat vinden wij niet fair.

Wat zijn dan de scope 10 keuring kosten?

Een indicatie van scope 10 keuring kosten is niet te maken zonder persoonlijk contact, wat ons betreft. Maar…

We helpen je graag op weg om erachter te komen waar de kosten van een scope 10 keuring op gebaseerd zijn, want het is onmogelijk om hier een exacte prijs te noemen. Dit geeft dan toch wat richting. Om je een gevoel bij de prijsbepaling te geven is het handig om te weten wat er allemaal gekeurd wordt.

De inspecteur controleert dus of de elektrische installaties veilig zijn. Dit gaat om alle elektrische onderdelen die gebruikt worden in het gebouw. Van groepenkast tot wandcontactdozen en alle machines die daarop zijn aangesloten. Ook het koffiezetapparaat.

Dit laat al zien waar de scope 10 keuring kosten op gebaseerd zijn. Deze kosten zijn dus van verschillende factoren afhankelijk, zoals:

  • aantal installatie verdelers / meterkasten
  • oppervlakte van het gebouw / terrein
  • gebruik van de locatie (een paardenstal is anders dan een fabriek of een opslag)
  • leeftijd van de installaties

Afhankelijk van onder andere deze drie punten bepalen we de prijs van de kosten van een scope 10 keuring.

Richtlijn van scope 10 keuring kosten

We kunnen op deze plek dus ook geen richtlijn geven van de kosten. Dat zal inmiddels duidelijk zijn. Bij VKV Centraal staan we bekend om onze persoonlijke aanpak en daar hoort ook een offerte op maat bij. Een richtlijn van de scope 10 keuring kosten afgeven zou betekenen dat we je aanvraag niet serieus genoeg nemen. Ook jullie bedrijf verdient het om goed naar gekeken te worden. Zo voorkomen we ook dat er achteraf plotseling hogere kosten bijkomen. Dat wil niemand.

Wil je graag snel weten aan wat voor scope 10 keuring kosten je moet denken in jullie situatie? Neem gerust contact op. Nadat we een aantal specifieke vragen hebben gesteld, kunnen we heel snel een prijsindicatie opgeven. Voor een offerte op maat helpen we je dus heel graag verder.

En onze huidige klanten weten dat het afnemen van een VKV abonnement ook heel fijn werkt om te besparen op de scope 10 keuring kosten, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Door te werken met een abonnement weten ze ver van tevoren met welke kosten ze rekening moeten houden, omdat we daar duidelijke en langdurige afspraken over maken én wij houden de planning in de gaten. Een grote win/win dus en nieuw in de wereld van elektrische keuringen.


Andere vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Terug naar alle vragen

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer

Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.

Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.

Lees meer

De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.

Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)

Lees meer
Terug naar alle vragen